Dashboard

Log In

Don't have an account? Sign up now

Lost Password?

Sign Up

Password will be generated and sent to your email address.

Recruiter inhuren

Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn steeds meer bedrijven opzoek naar personeel. Daarom willen bedrijven steeds vaker een recruiter inhuren! Bekijk de rest van de pagina als je meer wilt weten over het inhuren van een recruiter.

Dit is wat wij voor je kunnen betekenen

0 +

Jaren ervaring

0 +

Kandidaten gematcht

0 +

Vacatures vervuld

0

Werkgevers geholpen

Recruiter inhuren

Een recruiter is simpelweg iemand die verantwoordelijk is voor het werven van kandidaten voor openstaande functies. Een goede recruiter is een specialist op het gebied van werving en selectie binnen een bedrijf. Het woord ‘’recruit’’ komt oorspronkelijk uit het Engels en in het Nederlands betekent het ‘’rekruteren’’. Dus in feite rekruteer je personeel voor openstaande functies.

Wat doet een recruiter?

Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende typen recruiters. Elk type recruiter heeft een eigen takenpakket, maar hier behandelen we de standaard taken van een recruiter. De standaardtaken van een recruiter zijn:

 • Opstellen van functieprofielen voor een openstaande vacature
 • Inventariseren welke recruitmentkanalen er gebruikt moeten worden
 • Contact onderhouden met kandidaten
 • Schrijven van leuke en creatieve vacatureteksten
 • Benaderen en selecteren van kandidaten
 • Zoeken naar geschikte kandidaten
 • De administratieve werkzaamheden op orde hebben in het recruitmentproces
 • Houden van intake gesprekken
 • Houden van sollicitatiegesprekken
 • Screenen van kandidaten
 • Onderhandelingen voeren met kandidaten over arbeidsvoorwaarden

Onze voordelen

Gratis vacature plaatsen

Bij WVI staat het belang van de kandidaat centraal, hierdoor weten wij precies wat voor baan en welke werkgever het beste bij hem/haar past. Jij plaatst de vacature en wij matchen een passende sollicitant.

Screening van kandidaten

We matchen de werkgever aan de kandidaat en niet andersom. Samen met onze kennis en jarenlange ervaring krijgen wij het keer op keer voor elkaar om betrouwbare en geschikte kandidaten te vinden.

Snel toegang tot een CV

Het volledige CV van elke kandidaat is eenvoudig op te vragen en in te zien na het aanmaken van een werkgeversprofiel. Daarnaast krijg je van ons ook het kandidaatverslag toegestuurd.

Zeer scherpe bureau fee

WVI hanteert zeer scherpe vergoedingen. Het eerste deel voldoe je na ondertekening van het contract, het tweede deel na het einde van de proeftijd.

No Cure - No Pay

No-cure, no-pay. Aanmelden is gratis, niets moet en alles mag. Je betaalt pas als wij de perfecte kandidaat aan jouw vacature gekoppeld hebben. Op deze manier ben je verzekerd van de juiste kandidaat voor jouw organisatie.

AVG Proof

Alle kandidaat- en persoonsgegevens worden zorgvuldig behandeld en veilig opgeslagen. Wil je precies weten hoe we omgaan met privacygevoelige informatie? Lees dan onze toelichting in het privacybeleid.

Welke verschillende typen recruiters zijn er?

Binnen de recruitment zijn er verschillende typen recruiters actief. Wij behandelen de vier meest voorkomende. De meest voorkomende typen recruiters zijn:

Intercedent

Een intercedent is vaak in dienst van een uitzendbureau. Bij het uitzendbureau is  een intercedent opzoek naar personeel voor openstaande vacatures. Een intercedent is vaak verantwoordelijk voor het gehele recruitmentproces. Vaak heeft een intercedent een portefeuille van opdrachtgevers waar de intercedent actief voor bezig is.

Corporate recruiter

Een corporate recruiter werft net als een intercedent kandidaten voor openstaande vacatures. Maar een corporate recruiter is actief binnen een groter bedrijf. Een corporate recruiter is bezig met het werven, selecteren en het begeleiden van kandidaten. Een corporate recruiter werkt op de HRM-afdeling.

Recruitment consultant

Een recruitment consultant werft kandidaten voor opdrachtgevers en werkt bij een recruitmentbureau. Een recruitment consultant werkt op projectbasis en zoekt en bemiddelt kandidaten voor openstaande vacatures bij andere bedrijven en organisaties.

Headhunter

Een headhunter is een gespecialiseerde recruiter. Een headhunter is vaak actief bij een headhuntersbureau. Dit bureau is op jacht naar kandidaten die beschikken over specifieke functieprofielen. De headhunter heeft hiervoor een specifieke opdracht gekregen namens een bedrijf. Normaliter zijn dit wel hogere of bijzondere functies voor een bedrijf. Het recruitmentproces is intensief en bestaat uit veel gesprekken, cases en onderzoeken. Een headhunter bemiddelt de belangen van de werkgever, maar begeleidt ook de kandidaat in het gehele recruitmentproces.

Vaardigheden & competenties

Een goede recruiter moet over de volgende vaardigheden/competenties beschikken:

Competitief

Door de krapte op de arbeidsmarkt moet een recruiter competitief zijn. Er zijn meer vacatures dan kandidaten en daarom moet je als recruiter het willen winnen van andere recruiters.

Mensenkennis

Je moet als recruiter mensenkennis hebben. Een recruiter moet kunnen inschatten of een kandidaat een aanwinst kan zijn voor een organisatie. Daarvoor heeft een recruiter enige mensenkennis nodig.

Communicatieve vaardigheden

Goede communicatieve vaardigheden zijn heel erg belangrijk voor een recruiter. Je bent namelijk constant aan het communiceren met kandidaten of opdrachtgevers.

Resultaatgericht

Een goede recruiter is resultaatgericht. De belangrijkste taak van een recruiter is het vinden van een juiste match voor de opdrachtgever.

Energiek

Een recruiter is het visitekaartje van een bedrijf. Een recruiter is namelijk de eerste persoon die kennis maakt met de kandidaat. Daarom is het belangrijk om een goede energieke eerste indruk te maken.

Luisterend oor

Een goede recruiter moet goed kunnen luisteren en observeren. Als recruiter is het ook belangrijk om de kandidaat zoveel mogelijk te laten praten.

Neem gerust contact op!