Dashboard

Log In

Don't have an account? Sign up now

Lost Password?

Sign Up

Password will be generated and sent to your email address.

Callcenter vacatures Amsterdam

Callcenter vacatures Amsterdam. Bent u op zoek naar callcenter vacatures voor de regio Amsterdam? Dan bent u bij WVI Professionals aan het juiste adres!

Dit is wat wij voor je kunnen betekenen

0 +

Jaren ervaring

0 +

Kandidaten gematcht

0 +

Vacatures vervuld

0

Werkgevers geholpen

Callcenter vacatures Amsterdam

Een callcenter medewerker is iemand die werkt voor een bedrijf dat telefonische klantenservice aanbiedt. Dit kan zowel ”outbound” als ”inbound” zijn. Dit betekent dat je als callcenter medewerker zowel kan bellen naar potentiĆ«le klanten als oproepen van bestaande klanten moet beantwoorden. De rol van een callcenter medewerker is om klanten te helpen bij hun vragen of problemen, hen te adviseren over producten en diensten en hen te assisteren bij het maken van aankopen.

Wat doet een callcenter medewerker

De rol van een callcenter medewerker is veelzijdig en kan afhankelijk van het bedrijf en de specifieke functie van elkaar verschillen. Hieronder staan de belangrijkste algemene taken van een callcenter medewerker:

  • Het beantwoorden van telefoongesprekken van klanten: Inkomende en uitgaande gesprekken telefonisch voeren. Het doel is om de vragen of problemen van de klant op een professionele en efficiĆ«nte manier op te lossen.
  • Advies geven over producten en diensten: Callcenter medewerkers moeten vaak op de hoogte zijn van de producten en diensten van hun bedrijf en in staat zijn om klanten te adviseren over welke opties het beste bij hun behoeften passen.
  • Het oplossen van problemen: Het oplossen van problemen is een belangrijk onderdeel van de rol van een callcenter medewerker. Dit kunnen simpele maar ook gecompliceerde vragen zijn.
  • Het updaten van klantgegevens: Callcenter medewerkers moeten vaak klantgegevens bijwerken in databases, zoals contactgegevens of bestelgeschiedenis. Dit is belangrijk voor het verbeteren van de klanttevredenheid en het efficiĆ«nt houden van de processen.
  • Het meten en verbeteren van de Klanttevredenheid: Callcenter medewerkers moeten vaak klanttevredenheid meten en verbeteren. Dit kan uitgevoerd worden door middel van enquĆŖtes of door klantfeedback te verzamelen en te analyseren.

Ā 

Onze voordelen

Gratis vacature plaatsen

Bij WVIĀ staat het belang van de kandidaat centraal, hierdoor weten wij precies wat voor baan en welke werkgever het beste bij hem/haar past. Jij plaatst de vacature en wij matchen een passende sollicitant.

Screening van kandidaten

We matchen de werkgever aan de kandidaat en niet andersom. Samen met onze kennis en jarenlange ervaring krijgen wij het keer op keer voor elkaar om betrouwbare en geschikte kandidaten te vinden.

Snel toegang tot een CV

Het volledige CV van elke kandidaat is eenvoudig op te vragen en in te zien na het aanmaken van een werkgeversprofiel. Daarnaast krijg je van ons ook het kandidaatverslag toegestuurd.

Zeer scherpe bureau fee

WVIĀ hanteert zeer scherpe vergoedingen. Het eerste deel voldoe je na ondertekening van het contract, het tweede deel na het einde van de proeftijd.

No Cure - No Pay

No-cure, no-pay. Aanmelden is gratis, niets moet en alles mag. Je betaalt pas als wij de perfecte kandidaat aan jouw vacature gekoppeld hebben. Op deze manier ben je verzekerd van de juiste kandidaat voor jouw organisatie.

AVG Proof

Alle kandidaat- en persoonsgegevens worden zorgvuldig behandeld en veilig opgeslagen. Wil je precies weten hoe we omgaan met privacygevoelige informatie? Lees dan onze toelichting in hetĀ privacybeleid.

Callcenter vacatures Amsterdam, hoe kan ik solliciteren?

Om bij WVI Professionals te solliciteren, is het eerst belangrijk om je aan te melden als kandidaat. Hier kan je al je favoriete vacatures selecteren en bekijken in Ć©Ć©n overzicht. Je kunt ook eenvoudig je CV en gegevens bekijken en aanpassen. Bedenk een leuke gebruikersnaam en je bent klaar om te beginnen.

Creƫer vervolgens een kandidaatprofiel. Hiermee solliciteren wij op een passende baan voor jou. Je mag je profiel zo anoniem of juist niet inrichten als je wilt. Zorg dat je CV up-to-date en volledig is, zodat wij een passende baan en werkgever voor jou kunnen vinden. WVI Professionals zorgt ervoor dat je CV alleen door onze medewerkers bekeken wordt.

Nadat je een profiel hebt aangemaakt en je CV hebt geupload, kan je snel het eerste contact verwachten van een van onze medewerkers. Bij WVI Professionals communiceren we efficiƫnt en solliciteren we niet zomaar op een baan, maar zorgen we eerst dat we weten wie jij bent.

Over WVI Professionals

WVI is al sinds 2006 een begrip in de Nederlandse werving en selectiebranche. Dankzij ons creatieve proces, betrokken en ervaren team zijn we een ware specialist op het gebied van vacatures. Onze focus ligt op de wensen van zowel de kandidaat als de werkgever, waardoor we tot mooie, langdurige arbeidsrelaties komen. WVI is een multiculturele organisatie en streven naar een match zonder vooroordelen. Ons open deurbeleid en transparante manier van communiceren zorgen voor een frisse en efficiƫnte aanpak. Iedereen mag bij ons aankloppen, dus ook jij! Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Neem dan gerust contact met ons op om te solliciteren!

Bekijk onze Callcenter vacatures Amsterdam